Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Το Γυμνάσιο Βάμου συμμετέχει στο Let's do it Greece 2018


Πανελλήνια εθελοντική δράση το Lets do it Greece και φέτος για πρώτη χρονιά συμμετείχε και το Γυμνάσιο Βάμου.
Αποτελεί την μεγαλύτερη και ταυτόχρονη εθελοντική δράση της Ελλάδας και οργανώνεται από εθελοντές που αγάπησαν την προσφορά μέσα από το σχολείο. 


Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και στο πλαίσιο αυτής της δράσης, καθαρίστηκε ο ποταμός Κοιλιάρης και η διαδρομή του «Κοιλιάρης
Run» που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή. Συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι, ομάδες, σχολεία και απλοί πολίτες – Έλληνες και ξένοι -  που όλους τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο. Την αιγίδα της εκδήλωσης είχε ο Δήμος Αποκορώνου. 
 


  
Το Γυμνάσιο Βάμου ακολούθησε την διαδρομή από το Ν. Χωριό προς τους Αρμένους και η κύρια δραστηριότητά του ήταν να καθαριστεί μέρος της Αναβρετής, ενός από τους 4 παραποτάμους του Κοιλιάρη. Συμμετείχε μια αντιπροσωπεία μαθητών αποτελούμενη από τους: Μαρκογιαννάκη Άρτεμη, Μαρκογιαννάκη Γιάννη, Παπαδομανωλάκη Σπύρο, Σαριδάκη Μάνο και Τσιτσιρίδη Μανώλη. Η ποσότητα των απορριμμάτων ήταν μεγάλη και εντυπωσίασε το είδος τους. Αξίζει να σημειωθεί πως βρέθηκε ακόμα και ένα ολόκληρο φαρμακείο πεταμένο στην άκρη του δρόμου. 






Συμβολική η εν λόγω εθελοντική δράση, είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, καλώντας τους ταυτόχρονα να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του τόπου και των μνημείων του Αποκόρωνα.