Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2018


25ης Μαρτίου….   Μια διπλή γιορτή για την Χριστιανοσύνη και τους απανταχού Έλληνες. Θρησκευτική  γιατί   γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.Είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, ως αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας που οδήγησε στο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος.

Το Γυμνάσιο Βάμου τίμησε την μεγάλη επέτειο, την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης με  την καθοδήγηση της κ. Παπαγρηγόρη Αικατερίνης και της κ. Νικολουδάκη Νίκης - φιλολόγων προετοίμασαν και μας παρουσίασαν μια υπέροχη σχολική εορτή.

Η διήγηση των γεγονότων παρουσιάστηκε με μικρά video κατάλληλα επιλεγμένα που εναλλάσσονταν με ποιήματα και ομιλίες μαθητών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του νεοελληνικού διαφωτισμού και στο ρόλο του Ρήγα Φεραίου ή Βελεστινλή.
«Διδασκόμαστε από εσάς», «Σας τιμούμε»:  ήταν τα τελευταία λόγια των μαθητών μας προς τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.



Η σχολική εορτή τελείωσε με πολύ πρωτότυπο τρόπο καθώς οι μαθητές του  Γ1 και Γ2 επί σκηνής, τραγούδησαν τον «Θούριο», επαναστατικό άσμα του μεγάλου Έλληνα διαφωτιστή Ρήγα Φεραίου. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου συνεχίστηκαν την Κυριακή με την συμμετοχή των μαθητών μας στην Δοξολογία και την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Βάμο.