Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε ο τρίτος περίπατος για το Σχ. Έτος 2017-18



Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο τρίτος περίπατος γι' αυτή τη σχολική χρονιά σε τρεις διαφορετικούς προορισμούς.
Η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το ΚΙ.ΦΑ.Χ. (κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο Χανίων).  Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» με πρωτοβουλία της φιλολόγου κ  Φουράκη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις του  ΚΙ.ΦΑ.Χ. από τον εθελοντή ιατρό κ. Φραγκάκη. Το ΚΙ.ΦΑ.Χ. όπως ανέφερε μεταξύ άλλων είναι στελεχωμένο μ' ένα αυξανόμενο αριθμό εθελοντών ιατρών, φαρμακοποιών, θεραπευτών και πολιτών και παρέχει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους συνανθρώπους μας. Πραγματοποιεί δράσεις και εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών. Οι μαθητές τον ευχαρίστησαν και παρέδωσαν τα φάρμακα που είχαν συγκεντρώσει στο σχολείο για την ενίσχυση του εξοπλισμού του κοινωνικού φαρμακείου.


Η Β΄ τάξη ξεναγήθηκε σε επιλεγμένα σημεία της παλαιάς πόλης των Χανίων. Η ξενάγηση έγινε από εθελοντές μαθητές προς τους συμμαθητές τους. Η μαθηματικός κ. Βολουδάκη και η χημικός κ. Ρουτζάκη καθοδήγησαν και εμψύχωσαν τους μαθητές ξεναγούς. Θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη δραστηριότητα καθώς οι μαθητές αισθάνθηκαν χαρούμενοι και δημιουργικοί.



Η Α΄τάξη επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων. Τους μαθητές ξενάγησε η φιλόλογος κ. Μπαμπασώφη Κλειώ. Η επίσκεψη ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το μάθημα της Ιστορίας του αναλυτικού προγράμματος σπουδών.