Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου γίνονται εθελοντές στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 μαθητές από τα τμήματα Γ1 και Γ2 του γυμνασίου μας επισκέφθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου για να γνωρίσουν την κοινωνική αυτή δομή και να γίνουν εθελοντές στις εργασίες προετοιμασίας για την βοήθεια προς τις άπορες οικογένειες.
 

Στις 9:00 το πρωί  έφτασαν στο παλιό σχολείο του Νίππους φέρνοντας μαζί τους τα τρόφιμα που συγκέντρωσε το σχολείο μας για το κοινωφελή αυτό σκοπό.


Τους μαθητές υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος κ. Μπενάκη Αργυρώ και η κ. Βρυωνάκη–Νιολάκη Νίκη και αφού τους ενημέρωσαν για την δραστηριότητά του κοινωνικού παντοπωλείου τους έδειξαν και τους οργάνωσαν σε ομάδες ώστε να προετοιμάσουν τις τσάντες με τα τρόφιμα που έπρεπε να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στις οικογένειες που βοηθούν. Τα τρόφιμα προσφέρουν ιδιώτες επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και από άλλες περιοχές.


Οι ομάδες εναλλάχτηκαν με χαρά διάθεση και προθυμία και ετοίμασαν 380 τσάντες με τρόφιμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Με τους μικρούς μαθητές στην επίσκεψη αυτή βρέθηκε ο Δήμαρχος κ Κουκιανάκης Χαράλαμπος ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά, που με ευαισθησία βοήθησαν εθελοντικά για την Χριστουγεννιάτικη παράδοση του κοινωνικού παντοπωλείου.
Στη συνέχεια γεύτηκαν το κέρασμα που τους προσέφεραν οι υπεύθυνοι και τους ευχαρίστησαν για την πολύτιμη αυτή εμπειρία και αποχώρησαν.