Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

«Εορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου» (Νοέμβριος 2017)


H 17η  Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης, για τους φοιτητές και τους πολίτες που έπεσαν θύματα στον αγώνα ενάντια στην Δικτατορία των συνταγματαρχών. Πρόταξαν τα στήθη τους με θάρρος και νεανικό ενθουσιασμό  μπροστά στα τάνκς του καθεστώτος και ύψωσαν τις ηθικές αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ψηλά στον ουρανό της Ελλάδας.



Η σχολική μας εορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Δημ. Λαμπράκης" το πρωί της επετείου.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες με μαθητές από την  Γ΄ και Β΄ τάξη έκαναν μια υπέροχη παρουσίαση. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα εκείνων των ημερών εξήγησαν στους μαθητές, με πειθώ, τους λόγους για τους οποίους πρέπει να θυμόμαστε τα γεγονότα, να παραδειγματιζόμαστε από την αυτοθυσία των ηρώων  και να τους τιμούμε. Πολύ όμορφες εναλλαγές των λογοτεχνικών κειμένων, ποιημάτων και των τόσο ταιριαστών τραγουδιών από τη χορωδία,  κράτησαν σε εγρήγορση τους μαθητές που παρακολούθησαν με προσοχή και συγκίνηση τα γεγονότα των ημερών εκείνων.




Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που δούλεψαν στον ελεύθερο χρόνο τους και στις εμψυχώτριες καθηγήτριες της ομάδας κ. Αρκολάκη Πόλα και κ. Λεωνιδάκη Έλσα.



Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον μουσικό μας κ. Πογιατζή Γιώργο και τον φυσικό μας κ. Τίτο Σμυρνάκη που δίδαξαν και συντόνισαν τις μαθήτριες της χορωδίας μας. Συνεργάστηκαν άψογα με τους υπόλοιπους μαθητές της παρουσίασης και μας προσέφεραν ένα συγκινητικό  αποτέλεσμα.


Συμμετείχαν οι μαθητές:

Από την Γ΄ τάξη:  Πετράκη Στεφανία, Πιπεράκης Χαραλάμπης, Νικόλι Ιωάννα, Σταυρουλάκης Σπύρος, Τσιτσιριδάκη Γεωργία.

Από την Β΄ τάξη:  Καζάνης Αντώνης, Φραγκιουδάκης Μανώλης.